19 Eylül 2014 Cuma

Karışık :)

Evett neler oldu hemen anlatmaya başlıyorum böyle çok karışık bir yazı olacak şimdiden uyarıyorum :)))
 Herbişeyim konusu; 

Evet bu konu hakkında herhangi bir gelişme yok şu anda üzerine konuşulmuyor. Bende ocak şubat gibi dile getirmeyi düşünüyorum bu konuyu annem babamdan kaynaklı bana sert çıktı diye düşünürken babamın daha yumuşak olacağına kanaat getirdim kendimce neden mi?

Kuzenimin söz olayı;

Kuzenimin iki yıllık bir ilişkisi var ve artık bunun resmiyete dökülmesini istiyorlardı. Teyzem zaten biliyordu olayı eniştemede anlatıldı ve gayet güzel karşıladı eniştemde. Direkt gelsin istenilsin dediler. Aileler bir klübe üyeler buradan birbirlerini tanıyorlar fakat memleketleri farklı ama eniştemin böyle bir takıntısı yok. Bu olay anneme söylenildi annemde çok garip tepkiler oldu hııı nereli ? hııı hemen ilk istenildiğinde verecekmisiniz? hııı hayırlısı?? Bu durumu annem babama anlattı böyle böyle istemeye gelecekler bizimde orda bulunmamız lazım falan babamın sorusu nereli?  annem şuralı diyor , babamda mutlu olsunlar yeter.
 Bu arada isteme gerçekleşti söz kesildi aşırı hızlı oluyor herşey ama 3 hafta içinde hemen nişan olacak . İsteme olayındada bütün kahveleri ben yaptım!!! Ayrıca tabiki tuz attım fakat canım kuzenim! tuzu sen koyma ben koyarım dedi ve kıyamadı biraazcık koydu!

Herbişeyim konusunun devamı;

Annem kuzenimin istenme olayındaki tepkisi ve babamın verdiği tepki sonucunda acaba babam dahamı yumuşak olacak diye bir düşünce sarmıştın beni nedeni buydu :)

İş konusu ;

Evet evet yanlış okumadınız iş konusu :) Şimdiii nasıl olduğunu anlatayım hep ben ne yapsam die düşünüp duruyordum aslında öğretmenmi olsam özel sektöremi giriş yapsam falan filan. Daha sonra karar verdim öğretmen olmak için ama kpssye falan hiç hazırlık yapmadım. Sonra ne oldu aldığım maaşın hiç bir önemi yok dedim kendi kendime ücretli öğretmenliği kabul ettim fakat nasıl kabul ettim?
Bir gün bizim bir akrabanın  çocuğu için okul yolunu tutmuştuk okula girdik kayıt falan derken nasıl bir muhabbet içindeysek oradaki müdürle okuduğum bölümü falan söyleyip eğitim dilimizin %100 ingilizce olduğundan bahsettim. Yeni öğretmen atamaları yapılıyordu ve bu okula atama vermemişler ingilizceden çok fazla ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Benimle çalışmak istediklerini söyledi. Bende biliyorsunuzdur belki geçen yıl ingilizceden özel ders veriyordum müfredatta neler işleniyor biliyorum. Benim için önemli olan ücret değil girdiğim işte mutlu olmak bunu biliyorum. Bu sebeplede direkt kabul ettim. İşte işlemler yapıldı falan filan pazartesi imzalar atılacak diye çağırıldım birden ders programı elime tutuşturuldu ve başlamış oldum :) Ücretli öğretmenlik hakkında kısa bir araştırmada yaptım herkes çok yorucu olduğunu bir ay bile dayanamadıklarını söylüyorlar. Bende burdan şunu söylemek istiyorum hiç bir meslek bence kolay değildir amaa öğretmenlik yapacak bir insanda sabır gerektiği gibi çocuk sevgiside gerekli. Eğer o çocukları sevmezseniz zaten bunu bir iş olarak görürsünüz sadece ve sıkılırsınız. Benim bir haftam geride kaldı ama çok eğlendim evet çok yoruldum belki ama bir öğrencim bana bu konuyu hiç bir zaman anlamamıştım geçen sene okuldada anlamadım , etüt merkezlerindede anlamadım siz anlattınız ve anladım bir sonraki örneği ben yapabilir miyim dedi ? Bundan daha büyük bir mutluluk olamaz..
400 küsür öğrencim var öğretmenler odasındaki tablo çok iç açıcı değil henüz 2,3 yıllık öğretmenler var fakat şimdiden bezmişler ben şunu istemiyorum bunu istemiyorum diyorlar. Bilmiyorum belkki yıl sonunda fikirlerim değişir büyük konuşmakta istemiyorum ama ben mutluyuuum ..

Yine çok uzun bir yazı mı oldu sanki . Baştada söylediğim gibi ortaya karışık oldu bu böyle ama herşeyi anlatmam lazımdıı. :)

5 yorum:

  1. canım beniiim hayırlı olsun çok sevindim zaten senin işin bu çok iyi yapmışsın kabul etmekle:) öğretmenlikle ilgisi olmayan bölümleri okuyup ücretli öğretmenlik yapanların yerine senin gibi işi bilenlerin yapması lazım;) çok iyi olmuş zaten öğretmenlik tecrübende var müfredatı da öğrenirsin hemen:)
    kuzenin çok şanslı darısı bizim başımıza. Bana da evlilik konusunda baban daha ılımlı olacak gibi geldi hadi hayırlısı:)
    son yazın beni meraklandırmıştı neyse ki her şey yolundaymış kocaman öptüm tatlım :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ihihi teşekkür ederimm canım beniiim zaten hemen senlede paylaşmak istemiştim bunu iş muhabbetimi bıkmadan okudun :)
      evett çok şanslıydı kuzenimm amiinnn bizimde inşallah herşey düzelsin çok güzel olsun :) bende öptüm kocaman yumim :*

      Sil
  2. Canım benim işin hayırlı olsun. O kadar belli ki mutluluğun yazdıklarından.İçin kıpır kıpır sanki :)
    Umarım yıl sonunda da değişmez fikirlerin. Dediğin gibi sabır ve çocuk sevgisi çok önemli bir öğretmen için.Mesela ben öğretmenlik okumamışım iyi ki.Çok sabırsızım ve her çocuğu da sevmem :) Okuldaki diğer öğretmenler benim kafadan sanırım :D
    Umarım baban düşündüğünden daha iyi karşılar. Herşey istediğin gibi olur umarım tatlım :)

    YanıtlaSil
  3. evet canım icim kıpır kıpırdı:)) ahaha zaten bence sevmeyenlerin yapabileceği bir meslek değil aynı zamanda gerçekten sabır gerektiriyor:) insallah babam daha iyi karşılar zaman geçtikçe korkum artıyor:) İnsallah hepimizin istedikleri olur tatlim:*

    YanıtlaSil
  4. her şey için kutlarım ki. :) blogunu bloguma koycam şimdi okusun ki herkes senin heyecanını. :)

    YanıtlaSil